Парафія св. пророка Іллі      

Всего 26 сообщений

 
 cerkva2019-04-03 16:38:19

800 x 450, 49 кБ
Дякуємо товариству "Машзавод" за те, що виготовили і пожертвували для нашої парафії три дзвонои! Нехай Господь благословляє Вашу працю і допомогає Вам!
 
 cerkva2019-03-26 21:12:05

800 x 450, 41 кБ
Щиро дякуємо нашим жертводавцям Кохану Сергію і Сливці Василю за те що виготовили і пожертвували нашій парафії стіл під плащаницю і великий дерев'яний хрест. Нехай Господь благословить вас і ваші сім'ї та посилає блага земні і небесні!
1 cerkva2019-03-26 21:12:261 мес назад
 

800 x 1423, 141 кБ
1
2 cerkva2019-03-26 21:12:481 мес назад
 

800 x 1423, 91 кБ
2
 
 cerkva2019-03-26 21:10:42
Дякуємо Продану Іллі і його сім'ї за те, що пожертвували на храм мультимедійну акустичну колонку, МНОГАЯ І БЛАГАЯ ВАМ ЛІТА!!!
1 cerkva2019-03-28 08:45:431 мес назад
 

800 x 450, 68 кБ
1
 
 cerkva2019-03-26 20:59:09

720 x 1280, 109 кБ
Щиро дякуємо Василю Білому з сім'єю із села Зозулинців, які пожертвували для нашої парафії хрест, Нехай Всемилостивий Господь благословить Вас і Вашу сім'ю.
1 cerkva2019-03-26 21:00:481 мес назад
 

720 x 1207, 87 кБ
1
 
 cerkva2019-01-05 20:44:43
Різдвяне послання

Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора

Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Тернопільської єпархії Святої Православної Церкви України


Дорогі браття і сестри!

Христос народився!

Достойно пройшовши святий Різдвяний піст, ми з вами радісно зустріли свято Різдва Христового, щоб прославити новонародженого Спасителя світу. В одному з піснеспівів цього свята є слова «Нас бо ради народилося Немовля, Предвічний Бог». Свято Різдва є дійсно особливим з-поміж усього літургійного року, бо це єдине свято, в якому ми бачимо Христа не Всесильним Богом, не Вчителем, не Цілителем, не творцем великих чудес, а – Немовлям, Яке лежить у яслах в печері на околиці Вифлеєму. Багато людей у образі Немовляти Ісуса часто навіть не бачать Бога, і їх огортає не відчуття вдячності Богові за Його турботу про людей, адже Він послав на землю Свого Божественного Сина, щоб відкупити гріхи людства, а почуття розчулення при спогляданні Немовляти.

І справді, напевно, з тих людей, які бачили новонародженого Христа, тільки одиниці розуміли, що в яслах лежить не безпомічна дитина, котра у майбутньому стане кимось великим, а Істинний Бог, Творець неба і землі, всього видимого і невидимого. Дехто любить це свято саме за те, що у ньому Христос не нагадує нам про покаяння, про необхідність змінитися, стати до боротьби з гріхом. Новонароджений Спаситель дуже «земний» і «людський», такий Бог подобається навіть невоцерковленим людям.

У нас може виникнути питання: навіщо Богові було потрібно народжуватись на землі як Немовля? Навіщо потрібно було жити земним життям 30 років до того часу, як Він вийшов на проповідь? Чи не простіше було б зійти у славі з неба в дорослому вигляді і так звіщати Свою волю людям? Тоді б було менше сумнівів що Він є дійсно Богом. Адже такі сумніви були як у сучасників Христа, так і досі є у багатьох невіруючих людей.

На ці питання понад півтори тисячі років тому дав відповідь блаженний Августин. У своїй проповіді на Богоявлення святий сказав, що більшу частину життя ми занадто дорослі у своїй гріховності. Ми покриті настільки щільною коростою гріха, що цієї гріховності не відчуваємо. Але перед лицем Спасителя, Який, будучи Предвічним Богом, став Немовлям, ця короста дає тріщину і ми відчуваємо, наскільки грішні. Споглядаючи Новонародженого Христа, ми й самі стаємо трохи дітьми, а саме такими ми повинні бути для того, щоб увійти в Царство небесне, як про це говорить Сам Господь у Святому Євангелії (Мф. 18:3).

Ці слова блаженного Августина є актуальними і сьогодні. На жаль, дуже часто ми більше соромимось людей, ніж Бога, і більше соромимось каятися у своїх гріхах, аніж чинити їх. Ми боїмося бути не такими як усі, відрізнятися від інших, щоб нас не осудили. І якщо навколо нас грішать, то ми боїмося, що коли ми не будемо чинити так, як усі, то з нас будуть насміхатися. Та Спаситель Світу не посоромився народитися беззахисним Немовлям серед грішних людей, не соромився коритись Своїм земним названим батькам (Лк. 2:51), не соромився приходити нарівні з звичайними людьми до храму чи синагоги, не соромився доторкатися до заразних хворих чи розмовляти з великими грішниками, котрих відкинуло суспільство. Господь не посоромився померти за наші гріхи, яких Він не чинив. Часто всі ці факти не можуть нас розчулити чи примусити задуматися. Ми сприймаємо їх як належне і продовжуємо грішити, вважаючи себе праведними, і порушуємо волю Божу, при тому надіючись на Царство небесне. Проте коли ми бачимо, як Всемогутній Бог прийшов на землю у такому смиренному вигляді, – це привід навчитися справжнього смирення, відчути щиру любов до Бога і до людей, почати боротьбу з гріхом, зі злом, якому ми дозволяємо жити всередині нас.

Ми маємо з дитячою любов’ю і повною довірою слухати Волю Божу, яку Господь нам висловлює через Євангеліє та у Своїй Святій Церкві, жити за цією Волею з упевненістю, що саме цей шлях веде нас до спасіння у Христі Ісусі. Якщо ми навчимось щиро, по-дитячому довіряти Богові, так само, як щиро святкуємо Його Різдво, то жодна спокуса не відверне нас від Нього, жодна гріховна радість не буде для нас важливішою і принаднішою, ніж перебування у Божій любові, єднання зі Спасителем у Святій Євхаристії та щоденне зростання нашого духовного життя, яке проростає для нас у життя вічне.

Всього кілька тижнів тому в Україні відбулась епохальна подія, яку можна порівняти з хрещенням Руси тисячолітньої давності: розділене українське православ’я об’єдналось у Єдину Помісну Православну Церкву в єдності зі Вселенською Православною Церквою. Стараннями Матері-Церкви Константинопольської, Українських Церков, української влади та всього українського народу отримана ця важлива перемога. Це перемога не лише над духовним окупантом – Москвою, це перемога над зусиллями диявола по примноженню зла та ненависті між людьми. Нехай це єднання, яке є виконанням заповіді Господньої «Щоб усі були єдине» (Ін. 17:21), – буде продовженням нашої любові до Бога і до ближніх, щоб воно було не просто формальним єднанням, а – пошуком Христа та прагненням нести благо, і допоможе народу України стати на шлях спасіння.

У ці радісні дні Різдва Христового щиро вітаю зі святом духовенство нашої великої єпархії, обласну, районну та місцеву владу нашої області. Вітаю наших воїнів-захисників, котрі продовжують боронити наш край від агресора навіть у ці святкові дні і завдяки яким ми можемо славити Новонародженого Христа Спасителя під мирним небом. Вітаю всіх православних християн, а особливо дітей, для яких це свято є особливо радісним. Нехай кожен з нас у ці святкові дні у своїй щирій різдвяній радості та бажанні єдності з Господом уподібниться дітям, «бо таких є Царство Боже» (Лк. 18:16).

Нехай предвічно народжений від Отця Син Божий, Який на землі народився від Діви Марії, принесе на нашу українську землю мир і дарує людям благовоління до спасіння. Амінь.

Христос народився, славімо Його!

Різдво Христове

2018/2019 рік

м. Тернопіль
 
 cerkva2019-01-05 20:43:25
Різдвяне послання
митрополита Київського і всієї України Епіфанія
преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім православним вірним України


Дорогі браття і сестри!
Христос народився!
Славімо Його!

Такі короткі й прості слова цього нашого традиційного християнського вітання, але наскільки глибоким змістом наповнені вони, адже засвідчують нашу віру в те, що обітниця Божа справдилася, Спаситель світу воістину з’явився, друга Особа Пресвятої Тройці – предвічний Син Божий – народився від Духа Святого і Марії Діви, ставши також і Сином Людським. «Немовля народилося нам – Син даний нам» (Іс. 9: 6), – пророкує святий Ісая, вказуючи, що народження Ісуса Христа відбулося саме для нас.

Цю ж думку пояснює і святитель Григорій Богослов, кажучи про народження Спасителя: «Він з’являється заради нас, народившись, щоб як Він дав нам буття, так Він і дарував нам блаженне буття… Ось, що ми святкуємо, ось, що ми прославляємо цього дня: пришестя Бога до людей для того, щоб нам переселитися або, краще, повернутися до Бога…, щоб, відклавши стару людину, зодягнутися в нову (Еф. 4: 22 – 24), і як вмерли ми в Адамі, так ожили у Христі (1 Кор. 15: 22), з Христом і народжуючись, і розпинаючись, і погребаючись, і піднімаючись».

Через гріхопадіння наших прабатьків зло, тління і смерть увійшли в саму людську природу, пошкодивши її. Тому людина, створена Богом для блаженного вічного буття, через відступлення від Творця стала підвладною стражданням і смерті, визволитися від яких власними силами не здатна. Чому не здатна? Тому, що не сама себе людина створила і не своєю волею з’явилася у бутті, але є творінням Божим і Його волею створена з пороху земного. Таким чином, без Бога не може людина очиститися від влади гріха, і тому потребує Спасителя – Того, Хто визволяє її від рабства злу, Того, Хто відновлює її природу, Того, Хто повертає її до єдності з Творцем.

Предвічний Бог став людиною і, як пророкував святий Ісая, «узяв на Себе наші немочі, і поніс наші хвороби […], ранами Його ми зцілилися» (Іс. 53: 4, 5). Саме тому радіють небеса і земля, саме тому славословлять ангели та втішаються люди, адже прийшов Переможець смерті, народився Спаситель, Який відроджує нас для життя вічного.

Ми знаємо, що Господь Ісус Христос звершив все необхідне для спасіння всіх людей, але від кожного з нас особисто залежить, чи приймаємо ми цей дар вічного життя, приготовлений для нас. Тому свято Різдва Христового – це не лише нагадування нам про давні історичні події у Вифлеємі Юдейському, це не лише нагода для добрих мрій і побажань, для спілкування з рідними й близькими, для подарунків та веселощів. Різдво Христове – це особистий заклик до кожного дати своїм життям відповідь на все те, що Спаситель зробив для нас.

У чому полягає ця відповідь? У виконанні волі Божої, викладеної для нас у двох заповідях: «Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю […], а ближнього твого – як самого себе» (Мф. 22: 37 – 39). Гріх розділяє, а любов – єднає. Гріх відділив людину від Бога, гріх робить нас чужими одне одному, а любов відкриває для нас єднання між собою в добрі та правді, любов повертає нас до втраченої колись єдності з Небесним Отцем.

Тому в ці святкові дні, осмислюючи значення Різдва Христового, радіючи, що Син Божий народився «заради нас людей і заради нашого спасіння», маємо спонукати себе до виконання волі Божої, до викорінення зі своїх сердець ворожнечі, неправди та всього того, що віддаляє нас від Господа і від ближніх, всього того, що протилежне любові. Не легка ця справа, і не в одну мить досягається успіх, але саме для того і прийшов Спаситель світу, щоб допомогти нам у її звершенні, зміцнити нас у боротьбі з гріхом, дати силу перемогти диявола.

Дорогі брати і сестри!
Всі ви знаєте, що 15 грудня 2018 року у Святій Софії Київській відбувся Об’єднавчий собор, який поклав основу для відновлення єдності українського православ’я. Двері нашої єдиної помісної Православної Церкви України відчинені для всіх, хто бажає разом у ній служити Богові та її народові.

Попереду багато спільної праці для зміцнення цієї єдності. Найперше маємо надалі підносити молитви за Церкву, за подолання ворожнечі та за примноження любові. Також і ми самі маємо відкласти минулі протистояння, відчуження і ворожнечу, бо лише через прощення одне одному ми можемо справді утвердити єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву. Пильнуймо: заклики до розпалювання ворожнечі чи до насильства відкидаймо, а те, що слугує любові та миру, – приймаймо.
Щоразу, коли промовляємо слова молитви Господньої «прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим», усвідомлюймо, що ми не повинні уподібнюватися немилосердному позичальнику з притчі, який упросив царя пробачити йому великий борг, а сам не побажав значно менший борг пробачити ближньому своєму.

Дорогі браття і сестри!
У ці святкові дні сердечно вітаю всіх вас зі святом Різдва Христового, а також із Новим Роком. Вітаю Президента України Петра Порошенка, Верховну Раду України й Український уряд. Наші спільні теплі вітання передаємо Збройним силам України й усім нашим мужнім захисникам, які жертовно захищають Батьківщину, підносимо до Бога свої молитви за них і просимо в Нього оберігати їх. Від Золотоверхого Києва надсилаємо також вітання і молитовні побажання тим, хто святкує народження Сина Божого в умовах окупації, в полоні чи несправедливому ув’язненні, і просимо в Господа для них підтримки та захисту.

У ці радісні дні подякуймо Господу нашому Ісусу Христу за всі Його благодіяння, виявлені до нас, до нашої Церкви й України. Нехай Всемилостивий Бог простить усі наші гріхи вільні й невільні, утвердить єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву, дарує нашій державі перемогу та справедливий мир, благословить Україну й увесь український народ у 2019 році.
Заради нас Син Божий у смиренні прийшов у світ, закликаючи кожного до миру, злагоди та єдності, щоб ми ходили дорогою правди і не піддавалися на оману. Зробімо все від нас залежне, щоби дати добру відповідь на цей заклик!
Христос народився!

Славімо Його!

Епіфаній,
Митрополит Київський і всієї України
Різдво Христове,
2018 / 2019 р.,
м. Київ
 
 cerkva2016-02-27 09:00:41
НЕЗЛАМНІ Владика КЛІМЕНТ

1 cerkva2016-02-27 10:58:513 года назад
 
 
 cerkva2016-02-26 21:01:50
Фільм створено на замовлення Тернопільської Єпархії УПЦ КП з Благословення Архієпископа Нестора.

 
 cerkva2016-02-25 08:53:21
Манявський скит з висоти пташиного польоту

 
 cerkva2016-02-23 13:20:51
Проповідь Святійшого Патріарха Філарета у День освячення храму Малої ("Теплої") Софії

 
 Ростислав2015-02-17 09:07:14
Слава Ісусу Христу!
Підскажіть будь-ласка, коли проходять богослужіння в храмі преподобного Іова с. Горинка, Кременецького району, або по можливості дати контактний телефон особи, яка могла б дати таку інформацію.

Дякую!
1 cerkva2015-02-20 08:35:264 года назад
 Слава на віки!
Зв’яжіться з канцелярією єпархії можливо вони вам повідомлять цю інформацію

cerkva.te.ua/index.php?option=com_contact&Itemid=13
 
 Петро2014-09-09 08:51:21
Слава Ісусу Христу!
Дайте, будь ласка, пораду. Якщо людина, яка займалась білою і чорною магією і не покаянна перед Господом Ісусом Христом, тому що так сховав книгу що не може знайти, може брати причащення і чи не збільшується у силі диявольський?
1 cerkva2014-09-09 09:35:264 года назад
 Слава на віки! Якщо щиро кається то може, якщо не визнає своєї провини, то краще не брати участь в Таїнствах. «Бо хто їсть i п’є недостойно, той їсть i п’є на осудження собi, не думаючи про Тiло Господнє. Через це багато з вас немiчних i недужих i чимало вмирає». (1 Кор. 11, 29-30)
2 cerkva2014-09-09 09:39:584 года назад
  www.preobraz.kiev.ua/faq/communion/
По цьому посиланні можете прочитати більше. Особливо в коментарях багато цікавого.
 
 Ростислав2014-09-07 21:15:16
Слава Ісусу Христу!
У мене таке запитання, чи може людина йти до причащення після сповіді не покаявшись повністю у своїх гріхах Господу Ісусу Христу, а лише ті гріхи які згадав на момент сповіді?
1 cerkva2014-09-08 09:32:584 года назад
 Слава на віки! Так може, атже людина на сповіді кається у всіх своїх гріхах, хоча і всіх не може згадати, основне навмисне не затаїти якийсь гріх, не соромитися а говорити все так як є, визнати і покаятися у всіх гріхах які є на думці. А якщо станеться, що потім пригадається якийсь не сказаний гріх то можна його сказати на наступній сповіді і оскльки він не навмисне прихований то в такому випадку гріха нема.
 
 Ольга2012-08-02 14:28:06
Слава Ісусу Христу!
Скажіть, будь ласка, яким повинно бути життя православного подружжя? Що є гріхом в інтимному житті подружжя? Що можна почитати на цю тему?
Ще прошу ваших молитв за р.Б. Володимира і Ольгу - в нас немає діток.
Спаси Господи.
1 cerkva2012-08-20 20:34:126 лет назад
 Слава навіки! Рекомендую вам почитати «Амвросий Оптинский - Советы супругам и родителям», ця книга є на сайті в нас у розділі християнину/твори отців Церкви і подивіться лекцію « А. И. Осипов. О браке. О грехе»

 
 cerkva2012-01-13 12:08:14
Тут ви можете поставити свої запитання і отримати на них відповіді!
 
 cerkva2012-01-12 17:35:07
Слава Ісусу Христу!
Вітаю всіх на сайті!



Ваше сообщение

(jpg, gif, png) Для вставки фото с io.ua вписывайте URL адрес страницы с ним (https://io.ua/№№№№№№)
URL адреса автоматически преобразовываются в гиперссылки.
Ссылка на видео YouTube вида https://youtu.be/11-ти_значный_код_видео преобразовывается в плеер YouTube
Имя




ptpl.io.ua: Парафія святих апостолів Петра і Павла м. Кіровоград

 

cerkva-snt.at.ua сайт диякона Ігоря Луцана

 

cerkva.te.ua bogoslov.cv.ua свящ. Богдан Сливка