Парафія св. пророка Іллі      

 

Молитви




      Молитва - це бесіда чи розмова наша з Богом. Вона необхідна для нас так само, як повітря чи їжа. У нас усе від Бога і нема нічого свого: життя, здібності, здоров'я, їжа і все інше дається нам Богом; "Без Бога - ні до порога", - каже українське прислів'я.  

     

      Тому і в радості і в печалі, і коли щось нам потрібно, ми повинні звертатися до Бога з молитвою. А Господь дуже добрий і милостивий до нас; і якщо від щирого серця, з вірою і ревністю проситимемо Його про вдоволення своїх потреб, Він неодмінно виконає наші бажання і дасть усе, в чому ми маємо потребу. При цьому потрібно цілковито покластися на Його святу волю і терпляче чекати, тому що тільки один Господь знає, що і коли нам дати - що нам корисно і що шкідливи.

     

      Погано робить той хто ліниво молиться Богу: він віддаляється від Бога і Бог від нього.

     

       А без молитви людина перестає любити Бога, забуває про Нього і не виконує свого призначення на землі, тобто чинить гріх.

     

 

     Святий Авва Ісая про молитву вчить так: "Не молися ліниво і недбало, бо замість того, щоб догодити Богу, ти викликаєш гнів Його. Стій на молитві зі страхом і трепетом, не спираючись на стіну і не розпускаючи ніг, так, щоб на одній стояти, а другу відставляти. Протистій помислам своїм і не попускай їм турбуватися плодськими речами, щоб була благоприємною молитва твоя"

 

 



Обновлен 22 сен 2012. Создан 08 янв 2012



 

 

cerkva-snt.at.ua сайт диякона Ігоря Луцана Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ

 

cerkva.te.ua bogoslov.cv.ua свящ. Богдан Сливка

 

 

ptpl.io.ua: Парафія святих апостолів Петра і Павла м. Кіровоград